OK Onze sites maken gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Als u onze sites gebruikt, gaan wij er vanuit dat u akkoord bent.

Oldtimerverzekering vergelijken

Een oldtimerverzekering is voor auto’s ouder dan 25 jaar en deze verzekering is vaak een stuk goedkoper zijn dan een reguliere autoverzekering.

Aan deze oldtimerverzekeringen zijn vaak wel aanvullende voorwaarden verbonden, zoals de leeftijd van de auto en het aantal kilometers dat er per jaar mee wordt gereden. Een oldtimerverzekering is dan ook voor auto’s voor recreatief gebruik.

WA of allrisk oldtimerverzekering?

Een oldtimer moet je in ieder geval WA verzekeren, maar als je een kostbare oldtimer hebt, kun je een allrisk verzekering overwegen. Daarmee zijn de meeste schades aan de eigen auto en diefstal ook verzekerd. Vaak heb je daarvoor een keuringsrapport nodig.

Tips en opmerkingen

  1. Een auto moet minimaal 25 jaar oud zijn en voor recreatief gebruik bestemd zijn.
  2. Er bestaat soms de mogelijkheid om de verzekering tijdens de winter te schorsen.
  3. Lidmaatschap van de Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclubs (FEHAC) levert vaak premiekorting op.
  4. Verzekeraars stellen vaak strengere eisen aan het aantal kilometers per jaar, maar als je juist weinig rijdt krijg je extra korting.

Vergelijk oldtimerverzekeringen

Verzekeruzelf Bij de Verzekeruzelf Oldtimerverzekering krijgt u 10% extra korting op uw oldtimerverzekering als u minder dan 5.000 kilometer per jaar rijdt en 5% extra korting als u lid bent van een officiële oldtimerclub. Deze autoverzekering biedt hulpverlening in het buitenland in geval van brand, diefstal of een ongeval.

Bereken uw premie

Univé hanteert voor de Klassiekerverzekering een vrij strikte definitie: een klassieker is een auto of motor die minstens 20 jaar oud is, APK is goedgekeurd en waarmee niet meer dan 5.000 kilometer per jaar wordt gereden. Maar nog belangrijker is dat u uw klassieker volledig voor de hobby gebruikt. Het is geen vervoermiddel waarmee u bijvoorbeeld dagelijks naar het werk rijdt; voor dagelijks gebruik heeft u een andere auto. Deze verzekering kun je alleen afsluiten bij een Univé adviseur.

De ANWB Oldtimerverzekering is bestemd voor auto’s ouder dan 25 jaar, waarmee maximaal 7.500 km per jaar wordt gereden. Bij de ANWB geldt hoe ouder de oldtimer, hoe lager de premie. Bovendien krijg je een korting van 10% bij minder dan 5.000 km per jaar.

London heeft een oldtimerverzekering ontwikkeld waarbij wordt uitgegaan van een niet-dagelijks gebruik en maximaal jaarkilometrage van 7.500 kilometer. De auto dient minimaal 25 jaar oud te zijn en de waarde van uw auto mag niet hoger zijn dan € 25.000. 5% premiekorting voor leden van een officiële oldtimerclub.

De oldtimerverzekering van Reaal is alleen te verkrijgen via de financieel adviseur. Met de Oldtimerverzekering bent u verzekerd tegen schade die u met uw klassieke auto, motor of scooter aan een ander toebrengt. Voor auto's kunt u kiezen uit 3 dekkingen: WA, WA + brand/diefstal en WA + casco. Je hoeft hier niet je oldtimer te verzekeren in combinatie met je auto voor dagelijks gebruik.

Bronnen

Populaire aanbiedingen