OK Onze sites maken gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Als u onze sites gebruikt, gaan wij er vanuit dat u akkoord bent.

Hybride auto's doelwit autodieven

AutoverzekeringVergelijking.com » Nieuws

Gepubliceerd: 13 augustus 2013

Autodieven uit het Oostblok richten zich in Nederland de laatste tijd vooral op hybride auto’s zoals de Toyota Prius. Het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit (VBV) voorspelt in de Volkskrant dat dit model komend jaar hoog zal staan in het jaaroverzicht van autodiefstallen.

De bendes komen vooral uit Rusland en richten zich per keer op één model. De ene keer is het een Golf, nu de Toyota Prius. Vorige week werden in één nacht vier Priussen gestolen in Schiedam en Vlaardingen. De Volkswagen Golf blijft de meest gestolen auto. Hybride Toyota’s en Lexussen zijn sterke stijgers.

Hoe ze te werk gaan

Ze gebruiken apparatuur waarmee ze het signaal onderscheppen waarmee de eigenaar de auto op afstand opent. Dat wordt gekopieerd en later wordt de auto zonder braakschade gestolen. Want ze beschikken ook over apparatuur om het motormanagement te manipuleren en de auto te starten.

Gewoon de sleutel gebruiken of extra beveiliging monteren? In het artikel wordt helaas niet verteld wat de mogelijkheden zijn om diefstal te voorkomen. Let in ieder geval op opvallende gedragende personen.

Tips bij diefstal

  1. Autoverzekeraars geven het advies om bij diefstal van de auto direct aangifte te doen bij de politie.
  2. Meld de diefstal van je auto ook meteen via de website van het Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit VbV. Bel met telefoonnummer 071 - 364 17 77 als dat niet lukt. Dat verhoogt de terugvindkans. VbV is een stichting die diefstal van motorrijtuigen bestrijdt.
  3. Stel direct de verzekeraar in kennis van de diefstal, ook als je niet tegen diefstal verzekerd bent.

Autodiefstal en de autoverzekering

Diefstal valt meestal onder de beperkte cascodekking van de autoverzekering. Bij diefstal keert een autoverzekeraar meestal de dagwaarde uit of de aanschafwaarde (tot 3 jaar, afhankelijk van de aanbieder). Accessoires, bagage en vervangend vervoer zijn soms meeverzekerd. Bij verzekeraars zoals Univé, OHRA en Centraal Beheer gaat diefstal niet ten koste van de no-claim korting, maar dat is niet altijd duidelijk of makkelijk te achterhalen in de polisvoorwaarden.

AutoverzekeringVergelijking.com verzamelt de beste autoverzekering aanbiedingen en biedt informatie over autoverzekeringen.

Populaire aanbiedingen