OK Onze sites maken gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Als u onze sites gebruikt, gaan wij er vanuit dat u akkoord bent.

Grootste autoverzekeraar boekt € 123 mln winst

AutoverzekeringVergelijking.com » Nieuws

Gepubliceerd: 13 augustus 2013

Achmea, de grootste autoverzekeraar van Nederland, heeft het eerste halfjaar van 2013 een winst geboekt van € 123 mln.

De nettowinst bedroeg in het eerste half jaar van 2012 nog € 210 mln. In het schadebedrijf, waar autoverzekeringen onder vallen verdubbelde de winst voor belasting van € 82 mln naar € 177 mln. De bruto omzet steeds licht naar ruim € 2 mrd euro. Bij schade bedroeg de claims ratio 67,7%.

Bij zorgverzekeringen, pensioenen en leven stonden de winsten onder druk. Onder meer omdat mensen kozen voor een hoger eigen risico en minder aanvullende verzekeringen.

Autoverzekeraar Achmea is marktleider op de markt voor autoverzekeringen, zo blijkt uit cijfers van DNB. De totale autoverzekering omzet in Nederland was in 2012 € 4,5 mrd. Achmea had daarin een marktaandeel van 22,5%, ruim € 1 mrd. Autoverzekeraar ASR is nummer twee met een marktaandeel van bijna 10%. Delta Lloyd, onder meer bekend van OHRA, staat derde met een marktaandeel van 8%.

Achmea is vooral bekend van Centraal Beheer, FBTO, Interpolis, Inshared en sinds kort Independer. Centraal Beheer is een direct writer die kwalitatief heel goede verzekeringen biedt. FBTO en Inshared zijn voordelige internetlabels, Interpolis is de huisverzekeraar van Rabobank en Independer is de grootste prijsvergelijker van Nederland.

AutoverzekeringVergelijking.com verzamelt de beste autoverzekering aanbiedingen en biedt informatie over autoverzekeringen.

Populaire aanbiedingen