OK Onze sites maken gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Als u onze sites gebruikt, gaan wij er vanuit dat u akkoord bent.

Keuzehulp autoverzekeringen

Voordat je een nieuwe autoverzekering afsluit moet je eerst weten welke basisdekking je moet kiezen. Je hebt de keuze uit WA, WA + Beperkt casco en Allrisk (Volledig casco). De keuze voor een type autoverzekering is vooral een keuze op basis van de leeftijd van de auto:

Kenmerken en kwaliteit

Voor allrisk autoverzekeringen is vooral de nieuwwaarde- en aanschafwaardegarantie van belang. Een standaard nieuwwaardegarantie is 1 jaar. Raakt je auto bijvoorbeeld in de 35e maand total loss of wordt deze gestolen dan krijg je gemiddeld maar 65% van de nieuwwaarde uitgekeerd. Een autoverzekering met een nieuwwaardegarantie van 3 jaar keert het hele aankoopbedrag uit. Met een gemiddelde verkoopprijs van 25.000 euro scheelt dit 9.000 euro.

Aanvullende autoverzekering dekkingen

Naast de standaard basisverzekeringen heb je vaak de keuze uit verschillende aanvullende dekkingen zoals verkeersrechtsbijstand, een inzittendenverzekering, pechhulp en no-claimbeschermer.

Populaire aanbiedingen