OK Onze sites maken gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Als u onze sites gebruikt, gaan wij er vanuit dat u akkoord bent.

Hoe je de goedkoopste autoverzekering krijgt

Op zoek naar de goedkoopste autoverzekering? Volg dit stappenplan en bespaar op je premie.

1. Kies een basisdekking

Kies eerst één van de drie basisdekkingen: WA, beperkt casco of allrisk:

2. Ken de afschrijvingsregeling

Met een allrisk autoverzekering krijg je bij totaal verlies door diefstal of total loss in de regel de dagwaarde uitgekeerd. Sommige autoverzekeraars bieden de dagwaarde plus 10%. Bij een auto met een dagwaarde van € 15.000 levert dit bij totaal verlies € 1.500 euro extra op. Een iets hoger premie heb je dan snel terugverdiend.

De meeste autoverzekeringen kennen een nieuwwaardegarantie van 1 jaar. Dan krijg je het eerste jaar de nieuwwaarde uitgekeerd bij totaal verlies. Sommige autoverzekeringen bieden een nieuwwaardegarantie van 3 jaar. Dat levert bij totaal verlies tot duizenden euro’s extra op. Dit zijn in de regel niet de goedkoopste autoverzekeringen, maar bieden meer waar voor je geld.

Voor tweedehands auto’s bestaan vergelijkbare regelingen, de occasionwaardegarantie. Let op het verschil tussen een garantie en een regeling. Een nieuwwaarderegeling is gebaseerd op de nieuwwaarde. Een garantie biedt de nieuwwaarde en is dus beter (betaalt meer uit bij schade).

3. Profiteer van autoverzekering kortingen

4. Kies je auto met zorg

De basispremie wordt mede bepaald door het type auto dat je rijdt. Een standaard middenklasser is in de regel een stuk goedkoper om te verzekeren dan een luxe BMW of Mercedes. De goedkoopste autoverzekeringen zijn voor een mini auto zoals een Suzuki Alto of Citroën C1. Een tweedehands auto met een lage restwaarde hoef je misschien alleen beperkt casco of WA te verzekeren. Dat is veel goedkoper.

5. Koop je autoverzekering online

De goedkoopste autoverzekering krijg je wanneer je je nieuwe autoverzekering direct via internet afsluit. Verschillende onderzoeken wijzen uit dat deze autoverzekeringen tot bijna 30% goedkoper zijn dan autoverzekeringen via tussenpersonen. Tussenpersonen krijgen vaak een jaarlijkse vergoeding van 20%, dus het is logisch dat autoverzekeringen die direct aan de consument worden verkocht goedkoper zijn.

6. Premies vergelijken vs. autoverzekeringen vergelijken

Premievergelijkers vergelijken prijzen. Wij vergelijken autoverzekeringen; dekkingen en voordelen. Gebruik één of meerdere premievergelijkers om de goedkoopste autoverzekering te vinden. Geen enkele prijsvergelijker is helemaal volledig. Wij vergelijken autoverzekeringen met de beste prijs / kwaliteit. Daarnaast hebben we een prijsanalyse uitgevoerd en de 10 goedkoopste autoverzekeringen op een rij gezet.

Tips

Gerelateerde artikelen

Zie ook:

Populaire aanbiedingen