OK Onze sites maken gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Als u onze sites gebruikt, gaan wij er vanuit dat u akkoord bent.

Kan ik een autoverzekering online afsluiten?

Bij steeds meer verzekeraars kun je een autoverzekering online afsluiten. Er zijn ook verzekeraars die alleen autoverzekeringen verkopen via tussenpersonen, maar deze autoverzekeringen zijn in de regel een stuk duurder dan autoverzekeringen die je online kunt afsluiten.

Het grootste voordeel van een autoverzekering online afsluiten is dat je bespaart op de premie. De kwaliteit van de dekking is vaak net zo goed, zo niet beter. No-claimbeschermers worden bijvoorbeeld vooral door de online autoverzekeraars aangeboden en vaak bieden deze ook een bovengemiddelde aanschafwaardegarantie van 3 jaar in plaats van 1 jaar.

[Laat AutoverzekeringVergelijking.com u nu helpen met het vinden van de beste autoverzekering.]

Wanneer je een autoverzekering online wilt afsluiten heb je het kenteken van je auto nodig, een schatting van het aantal schadevrije jaren, wat persoonlijke gegevens en de meldcode, die vind je in de autopapieren. Binnen enkele minuten heb je een premie op maat en zie je hoeveel je kunt besparen.

De nieuwe verzekeraar bepaalt de definitieve premie nadat je de autoverzekering hebt afgesloten en zij de opgebouwde schadevrije jaren hebben opgevraagd via een centrale database. Na het afsluiten heb je in de regel 14 dagen bedenktijd. Als je wilt overstappen kun je na een jaar heel eenvoudig je oude autoverzekering opzeggen. Degenen die online een autoverzekering afsluiten besparen zo’n 100 tot 250 euro per jaar.

Gepubliceerd: 7 augustus 2013

Autoverzekering vragen & antwoorden

Gerelateerde artikelen

Populaire aanbiedingen