OK Onze sites maken gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Als u onze sites gebruikt, gaan wij er vanuit dat u akkoord bent.

Vergelijk jongeren autoverzekering premies

Autoverzekering vergelijken > Jongeren autoverzekering

Vergelijk autoverzekering premies

Jongeren betalen relatief veel voor hun autoverzekering en de gemiddelde premie ligt aanzienlijk boven het landelijk gemiddelde van € 322,- per jaar.

Autoverzekeringen voor jongeren zijn duurder om de eenvoudige reden dat zij meer schade rijden dan ervaren rijders. Daarom vragen veel autoverzekeraars een toeslag voor bestuurders tot 25 jaar.

De impact van de autokeuze op een jongeren autoverzekering

Naast deze toeslag hebben jongeren nog geen schadevrije jaren opgebouwd, zodat zij niet profiteren van no-claim korting. Deze korting kan oplopen tot 80% van de basispremie.

Waar jongeren wel invloed op hebben is de keuze voor de auto. Deze keuze heeft namelijk ook veel impact op de hoogte van de premie. Verzekeraars delen auto’s in veel verschillende groepen. Deze indeling is onder meer gebaseerd op de kosten van reparatie, vervangingswaarde en grootte van de motor. Dus je betaalt meer om een Mercedes te verzekeren dan een Fiat 500.

Goedkopere autoverzekering voor jongeren

Als de restwaarde van je auto relatief laag is, kun je overwegen om alleen een WA autoverzekering af te sluiten in plaats van allrisk. Daarmee ben je verzekerd voor schade die je anderen toebrengt, maar niet voor schade aan de eigen auto. Een WA verzekering is relatief goedkoop en kost gemiddeld € 257,-, terwijl een all risk autoverzekering gemiddeld € 490,- kost. Let op dit zijn landelijke gemiddeldes dus nog exclusief een eventuele jongerentoeslag.

De meeste autoverzekeringen zijn inclusief een eigen risico. Dat is het bedrag dat je zelf moet betalen wanneer je een claim indient. Wanneer je het eigen risico vrijwillig verhoogt, wordt de premie lager.

Je kunt natuurlijk ook gewoon wachten tot je 25e met het aanschaffen (en verzekeren) van je eerste auto. Kun je niet zo lang wachten, neem dan in ieder geval een wat doorsnee auto. Voor een snelle sportwagen betaal je veel meer premie. Of neem een wat oudere auto en verzeker alleen WA. Dat is ook een stuk goedkoper.

De makkelijkste manier om te besparen op een jongeren autoverzekering is rond te shoppen voor lage premies met de online vergelijkingsservice van AutoverzekeringVergelijking.com. We verzamelen de goedkoopste online aanbiedingen en deze zijn gemiddeld 30% procent goedkoper dan een autoverzekering bij de adviseur op de hoek.

Zie ook