OK Onze sites maken gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Als u onze sites gebruikt, gaan wij er vanuit dat u akkoord bent.

Goedkope autoverzekering te vinden

Vergelijk autoverzekering premies

Ben je op zoek naar een goedkope autoverzekering? Deze tips helpen je op weg om te besparen op je autoverzekering. Deze besparing kan oplopen van enige tientjes tot enkele honderden euro's per jaar.

1. Bepaal eerst de beste dekking voor je auto
De belangrijkste besparing kun je realiseren door een autoverzekering te kiezen die past bij de leeftijd van je auto. Je hebt de keuze uit een allrisk, WA of beperkt casco autoverzekering.

Een allrisk autoverzekering is de meeste uitgebreide en duurste autoverzekering en wordt aanbevolen voor nieuwe auto's tot een jaar of 5 oud. Daarmee verzeker je vrijwel alle schades aan je auto, zoals aanrijdingen door eigen schuld. Voor auto's ouder dan 8 of 10 jaar met een lage restwaarde wordt een WA-autoverzekering aanbevolen. Daarmee verzeker je alleen schade die je aan anderen toebrengt en dit is de goedkoopste variant. Tussen deze twee varianten in zit een autoverzekering met beperkt casco. Daarmee verzeker je bijvoorbeeld ook storm en ruitschade aan je eigen auto.

2. Verhoog het eigen risico
Verschillende autoverzekeraars kennen een flexibel eigen risico, waarvan je zelf de hoogte kunt bepalen. Het eigen risico van een autoverzekering is standaard vaak 135 euro. Voor een lager eigen risico betaal je meer, maar verhoog je dit bedrag naar bijvoorbeeld 500 euro dan levert dit een flinke korting op de premie op.

3. Profiteer van "weinig kilometers" kortingen
Hou bij hoeveel kilometer je per jaar rijdt en stem daar je autoverzekering op af. Minder kilometers per jaar betekent bij veel aanbieders namelijk een lagere premie. Zelf rijd ik voorbeeld minder 12.000 kilometer per jaar, maar ik was verzekerd tot 20.000. Dit scheelt na aanpassing toch 99 euro per jaar.

4. Hou rekening met de autoverzekering bij een verhuizing
In stad betaal je voor je autoverzekering fors meer dan in een landelijk dorp . Wellicht niet echt een reden om een verhuizing af te blazen, maar je kunt wel tot enkele honderden euro´s per jaar besparen, zeker als er twee auto´s zijn.

5. Koop een low profile auto
Auto's die duur zijn om te repareren of die vaak gestolen worden zijn duurder om te verzekeren. Bekijk daarom voordat je een auto koopt eerst wat het kost om deze te verzekeren. Een Opel Astra is een stuk goedkoper te verzekeren dan een BMW of blitse sportwagen.

6. Koop meerdere verzekeringen bij één aanbieder
Veel verzekeraars geven pakketkorting wanneer je meerdere verzekeringen bij hen afsluit. Deze korting kan oplopen tot zo´n 5 a 10%.

7. Koop een autoverzekering online
Direct writers doen rechtstreeks zaken met consumenten via internet, telefoon en mail en maken geen gebruik van tussenpersonen. Hun kostenstructuur is dan ook lager en daarom komen deze direct writers vaak heel voordelig uit prijsvergelijkingen.

8. Verlaag uitgebreide dekking op oude auto's
Als een auto schade oploopt bij een ongeval, ontvang je de werkelijke dagwaarde van de auto. Soms plus 10%. Voor oudere auto's heeft het uit financieel oogpunt niet altijd zin om een uitgebreide dekking te handhaven. Maar verlaag de dekking alleen als je er prettig bij voelt en de schade zelf kunt dragen. Handhaaf anders je allrisk of beperkt casco verzekering.

9. Beveilig je auto
Wanneer je je auto goed beveiligd met bijvoorbeeld een alarm en startonderbreker kan dat korting op de verzekeringspremie opleveren.

10. Verzeker alle auto's op één polis
Alle auto's in het gezin op één polis verzekeren levert vaak aantrekkelijke kortingen op. Zo telt vaak de hoogste no claim korting vaak ook voor de tweede autoverzekering.

11. Betaal kleine claims zelf
Je koopt een autoverzekering om verliezen te dekken, maar het zelf betalen van een kleine claim is vaak goedkoper dan een verhoging van de autoverzekering premie. Bekijk de bonus malus ladder van je verzekeraar om te bepalen of het zinvol is om een kleine schade zelf te betalen.

Op autoverzekeringvergelijking.com kun je voordelige autoverzekeringen vergelijken van vrijwel alle internetverzekeraars. Als je in België woont dan kun je hier een autoverzekering simulatie doen.

Kijk ook eens op Vergelijk.nl, daar kun je vele producten vergelijken, waaronder autoverzekeringen.

Gerelateerde artikelen

Populaire aanbiedingen