OK Onze sites maken gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Als u onze sites gebruikt, gaan wij er vanuit dat u akkoord bent.

Hoe autoverzekeringen vergelijken

Vergelijk autoverzekering premies

Autoverzekeringen zijn via internet niet alleen goedkoper, online autoverzekeraars bieden vaak ook een betere dekking dan de traditionele autoverzekeraars.

Bij totaal verlies van je auto door diefstal of total loss krijg je normaal gesproken de dagwaarde uitgekeerd.

Sommige nieuwe autoverzekeraars doen daar 10% bovenop. Dus wordt je auto met een dagwaarde van 10.000 euro gestolen dan krijg je 11.000 euro uitgekeerd.

Bij nieuwe auto’s krijg je het eerste jaar de nieuwwaarde uitgekeerd. Daarna begint de afschrijving en als je auto dan drie jaar na aankoop total loss raakt krijg je bijvoorbeeld 65% van de nieuwwaarde uitgekeerd.

Vergelijk autoverzekeringen

Online verzekeraars zoals FBTO en Centraal Beheer keren drie jaar de nieuwwaarde uit. Of de aanschafwaarde bij tweedehands auto’s. Minder dan 25% van de autoverzekeringen keert zo lang de aanschafwaarde uit. Voor een middenklasser met een aanschafprijs van 25.000 euro loopt het voordeel bij schade op tot meer dan 8.000 euro.

Dus houd daar rekening mee, de beste autoverzekeringen bieden een nieuwwaarde- of occasionwaardegarantie van drie jaar.

Nuttige extra’s

Een no-claimbeschermer is populair, maar niet zoveel autoverzekeraars bieden deze verzekering aan. Met een no-claimbeschermer kun je één schade per jaar claimen zonder dat het ten koste gaat van je no-claim korting.

Andere autoverzekeraars bieden extra’s als een gratis APK, korting op banden en andere autobenodigdheden.

Door jaarlijks je autoverzekering te vergelijken kun je dus niet alleen besparen op de premie, maar ook een betere dekking krijgen voor minder geld.

Online autoverzekeringen veel goedkoper

Verzekeringen verkopen via internet is voor autoverzekeraars goedkoper, omdat er niet ieder jaar 20% van de premie naar de tussenpersoon hoeft.

Autoverzekeraars moeten wel investeren in techniek, maar dan nog besparen ze. Deze besparing geven ze door aan hun klanten.

Een studie van Premie.nl gaf aan dat autoverzekeringen via internet zelfs 28% goedkoper zijn dan bij de tussenpersoon om de hoek.

Zeker als je al wat langer bij een autoverzekeraar zit is het dan ook de moeite waard om autoverzekeringen te vergelijken, want zo kun je veel geld besparen.

Van het web

Gerelateerde artikelen

Populaire aanbiedingen