OK Onze sites maken gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Als u onze sites gebruikt, gaan wij er vanuit dat u akkoord bent.

10 Autoverzekering Tips

Vergelijk autoverzekering premies

Lees hier de beste tips om geld te besparen op je autoverzekering.

1. Wees een goede rijder

De autoverzekering premie is voor een groot deel afhankelijk van het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd. Zo bouw je no-claim korting op die kan oplopen tot 80% van oorspronkelijke premie. Rij dan ook voorzichtig en bouw zo een goede historie op.

2. Kies je auto met beleid

Als je een luxe Mercedes koopt zal het je niet verbazen dat je een hogere premie betaalt dan voor een kleine middenklasser. Oudere en kleinere auto’s zijn het goedkoopst om te verzekeren.

3. Kies een polis die bij je past

Je hebt misschien niet de meest complete dekking nodig, dus betaal niet voor extra’s die je niet nodig hebt. Nieuwe en jonge auto’s worden bijna altijd allrisk verzekerd. Auto’s van 5 tot 8 jaar oud, beperkt casco en oudere auto’s met een wa autoverzekering. Pechhulp heb je misschien al bij de ANWB of Routemobiel geregeld en verkeersrechtsbijstand zit soms al in een rechtsbijstandsverzekering. Vergelijk autoverzekeringen

4. Vergelijk om te besparen

Vergelijk meerdere aanbieders voordat je een nieuwe autoverzekering afsluit. Gebruik een premievergelijker of kijk op AutoverzekeringVergelijking.com voor de beste aanbiedingen. Op AutoverzekeringVergelijking.com vind je het meest complete aanbod van Nederland, inclusief de goedkope internetverzekeraars.

5. Let op het eigen risico

Het eigen risico is het bedrag dat je zelf moet betalen wanneer je een claim indient. Kies je voor een lager eigen risico dan gebruikelijk dan betaal je extra. Verhoog je het eigen risico, dan kun je tot 20% premiekorting krijgen.

6. Betaal op tijd

Bij niet tijdige betaling vervalt de dekking. Ook als je niet op tijd aangeeft dat er wat belangrijks is veranderd in je leven, zoals verhuizing, kan dat van invloed zijn op de dekking. Hou je tussenpersoon of verzekeraar van dergelijke veranderingen op de hoogte.

7. Schat je kilometers niet te hoog in

Bij veel autoverzekeraars moet je aangeven hoeveel kilometer per jaar je rijdt. In Nederland is dat gemiddeld 12.000 km. Rij je meer dan betaal je meestal een toeslag. Maar neem geen risico door het aantal kilometers dan je rijdt expres te laag in te schatten want dat kan ten koste gaan van de dekking.

8. Let op aanschafwaarderegelingen

Totaal verlies van je auto door diefstal of bijvoorbeeld een botsing is één van de grootste financiële risico’s die je loopt als automobilist. Daarom zijn wat mij betreft de nieuwwaarderegeling en occasionregeling zo belangrijk. Een aanschafwaarderegeling geeft aan hoe lang de is periode dat je het aanschafbedrag terugkrijgt in plaats van de dagwaarde bij totaal verlies. Bij een “slechte” nieuwwaarderegeling krijg je na 3 jaar 65% van het aankoopbedrag terug, met een verlengde nieuwwaarderegeling alles.

9. Toeslag termijnbetaling

Verschillende autoverzekeraars rekenen een toeslag voor termijnbetaling. Betaal je per maand dan kan je dat tot 6% extra kosten.

10. Laat je niet alleen leiden door prijs

Uiteraard wil je niet teveel betalen voor een autoverzekering. Toch is het verstandig eerst te bepalen wat je nodig hebt en welke dekkingen jij belangrijk vind. Vergelijk vervolgens autoverzekeringen. Dus wil je je auto WA, Beperkt Casco of allrisk verzekeren? Wil je een verlengde nieuwwaarderegeling, gunstige occasionregeling of no-claim beschermer? Kies vervolgens de juiste aanbieder en een passende autoverzekering en het hoeft je weinig tot niets extra te kosten.

Gerelateerde artikelen

Populaire aanbiedingen